2de kleuterklas

  • apr
    01

    2kc - Piep, het is Pasen!

    Voor ons paasthema leerden we alles over kippen. We kregen de kip van juf Elise op bezoek in de klas en gingen naar de kuikentjes van juf Dominique kijken. We knutselden een kippenslinger voor de Malawimarkt en ook ons paasmandje werd een kleurrijke kip met een gouden ei. Tijdens de poppenkast werd een echte kuikentweeling geboren! Verder speelden we nog het gezelschapsspel 'Keetje Kakel' en sloten we natuurlijk af met de paaseitjeszoektocht in de klas.

    2kc - Piep, het is Pasen!
  • apr
    01

    2ka - Piep, het is Pasen!

    Voorbije weken leerden we alles over kippen en Pasen. We gingen op bezoek bij de kuikentjes in de klas van juf Dominique en bij de kip in de klas van juf Elise. We maakten een kippenslinger voor de Malawimarkt en knutselden een kippenpaasmandje. En als afsluiter van het thema mochten we natuurlijk paaseitjes zoeken!

    2ka - Piep, het is Pasen!
  • mrt
    20

    Inleefmoment Malawi

    Voor onze vastenactie zullen we voor de 5de keer Pasparou steunen. Tine en Bart zorgden voor een heel leuk inleefatelier zodat onze kleuters al wat konden kennismaken met Malawi.

    Inleefmoment Malawi
  • mrt
    20

    Uitstap naar de kunstacademie De Poel

    Om ons thema 'Jaak en de bonenstaak' af te sluiten, stapten we allen de bus op richting kunstacademie De Poel. Daar liet harplerares Lakshmi Matthieu ons kennismaken met de wondermooie harp! We leerden op een hele leuke manier alles over snaren, een stemsleutel, vrolijke en droevige muziek, enz... En op het einde mocht iedereen zelf eens spelen op de harp. Misschien was dit geen gouden harp die uit zichzelf kon zingen (net als in het verhaal van Jaak), maar het was minstens even betoverend!

    Uitstap naar de kunstacademie De Poel
  • mrt
    18

    2kc - Jaak en de bonenstaak

    Jaak nam ons mee in de wereld van reuzen, bonen, gouden eieren, harpen en geld.

     3 weken lang leerden we alles over zaaien en planten, het groeien en bloeien van bloemen. We zaaiden zelf tuinkers en bonen en we maakten heerlijke boontjes klaar. 

    We knutselden een bonenstaak-kunstwerk en een geldbuidel met gouden munten.

    2kc - Jaak en de bonenstaak
  • mrt
    18

    Gezellig samen zijn: 'Muziek!'

    Juf Elise en juf Dominique vertelden het muzikale sprookje 'De Bremer Stadsmuzikanten'. Ze leerden ons enkele instrumenten kennen die ook al in de tijd van ridders en jonkvrouwen bespeeld werden: de doedelzak, de fluit, de trommel en de tamboerijn.

    Gezellig samen zijn: 'Muziek!'
  • feb
    28

    Kerst in 2kb

    Kom gezellig meevieren in onze klas! Samen versierden we de kerstboom, maakten nieuwjaarsbrieven, genoten van onze musical 'The Grinch', speelden kerstspelletjes, enz... 

    Kerst in 2kb
  • feb
    20

    2kb - Welkom in ons kasteel

    Neem een kijkje in ons kasteel en maak kennis met de prinsen, prinsessen, ridders en draken van 2kb!

    2kb - Welkom in ons kasteel
  • feb
    20

    Naar het kasteel!

    Met de 3 klassen gingen we een echt kasteel bezoeken! Nadat we binnen eens mochten rondneuzen, speelden de juffen buiten een toneeltje voor de kleuters...

    Naar het kasteel!
  • feb
    19

    'Gezellig samen zijn': Driekoningen en carnaval

    Voor Driekoningen gingen we met de 2de kleuterklassen sterzingen bij enkele klassen en de directie! Rapunzel en Mickey's kerstfilm passeerden in onze gezellige cinema en uiteraard vierden we uitbundig carnaval met veel muziek, dans, confetti en lekkere hapjes!

    'Gezellig samen zijn': Driekoningen en carnaval

Pagina's